Alla inlägg den 4 mars 2010

Av Lisbeth - 4 mars 2010 09:19

  


Med. doktor Göran Bodegård är rikskändis. Han klev det senaste decenniet in i det svenska folkhemmet via otaliga TV-debatter, radiointervjuer och tidningsartiklar, som den läkare som först beskrev, vårdade och kämpade för de s.k apatiska barnen. Rysliga interiörer avslöjades; utsatta, sjuka, borttynande flyktingbarn skulle förnekas den vård de har laglig rätt till. Det politiska budskapet var: De ska ut, förpassas ur riket och dumpas på en flygplats i det öststatland de flytt från. Det blev samhällsdebatt utan dess like och Göran Bodegård var (och är) centralfiguren på de sjuka barnens sida.


 Att Göran Bodegård påverkat sin samtid är med andra ord väl känt. Vad han även har gjort och gör i hundvärlden blir alltmer tydligt. Göran Bodegård har många och viktiga uppdrag inom SKK (se gårdagens inlägg). Hans formidabla insatser när det gäller den kennelpolitiska kultur- och kynologisk utveckling kan inte överskattas. Nerkokad till buljongtärning handlar det om vår urgamla rätta att hålla hund och föda upp rashundar. Han har dessutom fört in ett allomfattande kvalitetstänkande i SKK-debatten.


Utrustade med FCI-världens skarpaste hjärna, internationell renommé och kompetens, stor arbetskapacitét samt förmåga att uttrycka sina synpunkter - dessutom på sex språk! - bröt Göran Bodegård förstås rejält med den gängse låt-gå-lunken i kennelvärlden. Det är ofrånkomligt att han under resans lopp kommit att störa intellektuellt mindre bemedlade kollegor - kan tilläggas.Göran Bodegård är en av världens mest respekterade och populära domare, ständigt i den roll där han kanske trivs allra bäst. Som nu senaste veckan i Slovenien, fotot visar Bodegård med en av hans vackra BIS- vinnare. Vi som genom åren haft förmånen att följa Göran Bodegård kan vara tacksamma över att han har tid, lust och ork. I dag fyller han dessutom jämnt.


Heja Doktorn! Ja må han leva uti hundrade år!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards