Alla inlägg den 25 mars 2010

Av Lisbeth - 25 mars 2010 11:07

Nu har inkommit efterspel av det debacle som rasade våren-sommaren2009 med direkta återverkningar i kennelklubbens högre environger och indirekt på utfallet av KF. Det handlar dels om en domaretisk fråga, dels om en anmälan till Pressombudsmannen.


Domarfrågan först:

SKK/Utställningskommittén/UtstK:

”e) Skrivelse angående domares objektivitet i samband med SBK/Collie SM-09 Förelåg skrivelse inkommen till UtstK 2009-08-03 från ett antal utställare som deltagit SBK/Svenska Collieklubbens utställning ”Collie SM-09” i Piteå 4 juli 2009. I skrivelse med bifogade bilder från i ärendet aktuell utställningsring och domartält framkommer att i samband med bedömning av collie långhår även domaren för bedömning av collie korthår under en tid befann sig i domartältet”


”Yttrande i ärendet daterat 2009-09-04 har inkommit från SBK/Svenska Collieklubben. Ovan nämnda skrivelser har även vidarebefordrats till SBK. Uttalade UtstK att till SKK-organisationen och dess klubbar inbjudna domare borde vara så pass insatta i regler, etik och moral att de inte beter sig på ett sätt så att domares oväld och objektivitet kan ifrågasättas i samband med bedömning på utställning. I detta ingår att domare som inte dömer ska inte befinna sig i domartältet när en annan domare dömer. (Hänvisning till Regler och anvisningar för exteriördomare samt domaretiska regler.) Beslöt UtstK vidare att tillskriva SBK/Svenska Collieklubben angående ovanstående med uppmaning till arrangören att vidta lämpliga åtgärder i fall av att liknande skulle upprepas."


Nå det var ju bra att få detta utrett att tjäna som ett memento för utställningsarrangörer, samt för gamla och ev. blivande utställningsdomare.


Pressombudsmannen/PO. Artiklar och insändare i SKK:s tidning Hundsport/HS, HS 12/2008 och1-2/2009 om collieavel, m.m.:

PO:s bedömning. Ärendet avskrivs med följande motivering:

”Påståendena i de anmälda artiklarna förefaller mig överdrivna för att inte säga illvilliga, givet att anmälarens version av vad som inträffat i samband med de kritiserade parningarna är den riktiga. Emellertid, anmälaren hade själv startat diskussionen i ett ämne som hon visste var kontroversiellt och Hundsport lät henne komma till tals mycket utförligt i följande nummer av tidskriften. Det finns anledning att anta att det numret av Hundsport nådde en mycket stor del av den läsekrets som hade läst de föregående numren med både anmälarens inledande artiklar och replikerna. Mot denna bakgrund anser jag inte att det finns tillräckligt skäl att klandra tidskriften Hundsport. Ärendet avskrivs.

Stockholm den 23 mars 2010.

Yrsa Stenius Allmänhetens Pressombudsman


Sens moral: Ger man sig in i leken får man tåla en del, samt att tidningen går fri.

----PS Senaste nytt om SBK:s svindlande affärer på http://www.brukswebben.se/ - med pedagogisk grafik. Samt den officiella versionen i kongresshandlingarna nu utlagda på SBKS: hemsida http://www.sbk.nu/
Av Lisbeth - 25 mars 2010 09:10

foto: Gunnar Lindgren

  



... är Yours Truly "hemma hela dagarna" och därför en suspect person. Och så gick det ju som det gick! Stackars Evans hade otur. Han åtalades och hängdes för ett mord han inte begått. Huvudvittnet var en granne i samma hus, Reginald Christie, vilken senare visade sig vara den verklige mördaren och dessutom seriemördare och hemfallen åt nekrofili, då ytterligare fyra kvinnolik påträffandes i fastigheten. Det mest graverande, enligt Christies vittnesmål mot Evans, var att den senare "var hemma hela dagarna" och därmed underförstått i tillfälle att utföra de gruvliga brott han anklagades för. Det verkar fullkomligt livsfarligt att vara hemma! Yours Truly är visserligen pensionär men jobbar ändå för fulla muggar. Ibland är man förvisso ute på reportage (som Gunnar Lindgrens foto visar), men är tillgänglig lik förbannat (omkoppling på mobil). Det spelar ingen roll - är man hemma "hela dagarna" så är det likväl något skumt med det hela... Att vara hemma och tillgänglig varje minut innebär också att frekvent bli kontaktad av kända eller okända. Och på så vis får man reda på både det ena och det andra antingen man vill det eller ej. En del efterforskas vidare och hamnar i tidningen, annat på bloggen - men det mesta stannar kvar i huv´et. Det är fullkomligt olidligt! Yours Truly - a mine of useless information...

PS Å andra sidan medförde avrättningen av lastbilschauffören Evans och åtföljande mediadebatt och samhällskritik när det verkliga förhållandet uppdagades, att dödsstraff avskaffades i Enland, Det var så dags då! Evans och en rad andra oskydigt dömda var ju redan hängda...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards