Alla inlägg den 16 mars 2010

Av Lisbeth - 16 mars 2010 10:54

Idé & design Pernilla Wester

Fick en trevlig hälsning på Blues-kullens 1årsdag. Gunilla i Skåne skickade bilder på födesedagsfirandet. Tack så mycket! Grattis till Balder (Sonny Boy), Sister Rosetta (Siv) med respektive familjer, och så klart min Odetta Gordon. Ni var så söta och trevliga valpar, var bara till stor glädje för mig och har nu vuxit upp till fina och duktiga västgötaspetsar! Mamma Gerda och pappa Jack hälsar till ettåringarna.

Av Lisbeth - 16 mars 2010 06:30

"Under inflytande av böcker, samtal och några personliga erfarenheter började vid denna tid en mera personlig moralisk hållning växa fram. Det blev en plikt framför andra att inte böja sig för gruppens mening, att säga ifrån då jag hade en annan åsikt."---"Omväxlande med den utåtriktade duktigheten, och i det hela starkare år från år, livets meningslöshet, människornas tarvlighet, det äckliga i att sträva och förhäva sig, förgänglighetens verklighet."Herbert Tingsten, Mitt liv Del 1, (Tingsten, statsvetare, publicist, författare och legendarisk chefredaktör för Dagens Nyheter 1946-59). Ovanstående skrevs för ett halvt sekel sedan men har precis samma giltighet idag. Det förtjänar att påminnas om. Till all lycka är det några som orkar göra det. I gårdagens DN skrev kulturskribenten Nina Björk under rubriken Tyckfriheten: "att framföra en stark åsikt och försöka övertyga andra om att jag har rätt uppfattas i sig som något felaktigt."---" Resultatet blir en politik som enbart förmår ett enda: upprätthålla det rådande." Detta går igen överallt - ja, alla chefer har varit på ledarskapskurser och lärt samma sak. Vi lever i en skendemokrati - på alla plan! Allt ska vara så hemligt; medborgarna, de anställda, eleverna, medlemmarna i föreningen, får inte veta annat än det ledningen bestämt vad man ska veta. Enbart en anställd informatör får yttra sig. Alla är rädda - att bli av med jobbet, förmåner, karriär, uppdrag, auktorisation... Det pågår ett intellektuellt stympande vilket går igen i politiken, på jobbet, i skolan, företagen, föreningslivet - framför du din (avvikande) mening riskerar du att betraktas som illojal eller i varje fall suspekt. Och sen är det kört! Att vid behov kunna säga ifrån var rakryggat och hedersamt för 50 år sedan. Det var då det.

PS På förekommen anledning: Det förvånar att bara en läsare av http://slutstycket.blogg.se/ kommenterat senaste inlägg. Det här ska bli otroligt intressant att följa! Så vitt jag vet berör ärendet många av bloggens läsare.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards