Alla inlägg den 10 mars 2010

Av Lisbeth - 10 mars 2010 21:56

Jag känner bara sorg och vede! Har ingen lust att berätta varför, vill inte tänka på det... Men det är älgen - som sköts i Stockholm - helt i onödan. Hur dumma får människor vara? Den stora älgen hade förvirrat sig in i ett samhälle, den var väl trött och försvagad, hittade ingen mat... några skolbarn skulle väl dit och kika (klappa?) - jag hatar detta fjolliga klappande! Inga hundar/katter/hästar etc vill bli klappade av främmande, vilda djur vill inte bli klappade alls... Dumma idiotföräldrar föser fram barnen till klappfjantet... och allt är Disney-filmernas fel! Ja, så gick det ju som det gick... älgen blev störd och gjorde en hotfull återbörd, ungarna så klart skraja, de vuxna idioterna skulle "visa ansvar"... och så kom polisen! Som skulle "visa handlingskraft" - jag kallar det skjutglädje... Folk begriper sig inte på djur nuförtiden, jag hatar det... När älgen sköts låg den faktiskt och idisslade! Varför kunde den inte fått vara ifred???? Då hade den lugnat ner sig, vilat och när allt blir tyst rest sig och glidit därifrån. Varför fick den inte leva? Jag vill inte ha några kommentarer om detta, vill inte tänka på det mer och är tillräckligt ledsen ändå.

Och barnen då som alla idiotvuxna tror sig måna om - vad kommer de att minnas? Först kom den stora älgen, alla vuxna blev som yra höns - sen kom polisen och sköt ålgen och TV filmade.-----obs!!! nytt på http://slutstycket.blogg.se/
Av Lisbeth - 10 mars 2010 13:20

Lite stillsamt på ulvusbloggen just nu... beror inte på någon stiltje i verksamhet - tvärtom! Jobbar som en galning och det strömmar ständigt in nyheter från när och fjärran... Hundsport dök upp igår - läs den! Där står olika strategier som nordiska kennelklubbarna har för att möta framtiden(?) och framför allt för att avleda ev mediakritik!I Danmark planeras förbud mot 14 raser inklusive tvångskastreringar och andra gruvligheter för de ev kvarvarade av förbudsraserna. I Finland är en ny avelstrategi ute på remiss och har orsakat stor uppståndelse bland uppfödarna! På sex dagar har över 3000 uppfödare undertecknat en protestskrivelse! Här i Sverige är vi lite mer modesta och förlitar oss av allt att döma på den heliga treenigheten RAS, SRD och MH - samt inte minst kommande BasMH - denna nebulosa som byter form och innehåll och inte minst namn varje vecka - det senaste är beteende- och personlighetsbeskrivning för hund, BPH. De mer laddade orden MH och test leder tydligen tankarna i oönskad riktning... Det står även om detta i HS - på lite olika ställen...Det finns mycket annat som av lämplighetsskäl ännu ej kan torgföras... men som är bra att bevaka. Half by interst, half on duty. Hela situationen är sådan att man håller sig ständigt alert och pigg. En god vän sa: Tänk om man visste vilka Sherlock Holmes´som organisationen förfogar över.... Vafalls! När Yours Truly senast kom med ett batteri intrikata frågor, sa intervjupersonen lite uppgivet: Sover du aldrig... Nää. Eller, jovisst. Men än så länge finns det demokrati och andra värden att ha koll på. Så man är konstant på hugget!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards