Direktlänk till inlägg 7 mars 2010

Sanningen i Hästens Öga...

Av Lisbeth - 7 mars 2010 13:55

  

Tittade på målgången i Vasaloppet - vansinnigt spännnde. Kära far har störtat tillbaka in till Staden med den nu miralulöst återupplivade volvon för att bistå en krasslig dotter... Sen tog jag mig före att pälsvårda ponnyerna; borstade hårremmarna tills täckhåren gnistrade, redde ut och borstade allt tagel, kratsade och polerade små hovar... Speciellt Viola är otroligt förtjust i all hårvård, njuter och blundar med en salig min.


Efter denna mysstund i solskenet kände sig Yours Truly mycket väl till sinnet, som man alltid gör efter arbete med vackra och kloka djur.

Tankarna vandrade: Om folk bara visste.... vad är det som pågår, finns det en dold agenda, ska något till varje pris ska genomföras i febril lönndom... Tänk om "om" inte fanns! Vad är sanning, sa redan Pilatus...

Journalisten Bang skrev en gång en tänkvärd bok med titeln "Det kom aldrig i tidningen" - precis så är det. Ja, Sanningen kommer väl fram så småningom och saker och ting "kommer i tidningen" vad tiden lider, dock inte just nu...

So Yours Truly better keep Silent like The Child in the Painting. Och jag funderade mycket...

 
 
INGRID

INGRID

7 mars 2010 17:26

Och som genom ett trollslag dök Far upp och ordnade Vicks, Alvedon, glass och te.
Tusen tack - ni är världens bästa!
 
Snoriga pussar/Lilla I

http://igurt.bloggagratis.se

 
Lisbeth

Lisbeth

7 mars 2010 17:29

Viola pussar tillbaka!

Krya på Dig!

Kram/Mamma

http://ulvus.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ulla-Bella, sekreterare

7 mars 2010 21:33

Hej Lisbeth! Läser med intresse din blogg, du har koll på det mesta ser det ut som.
Eftersom jag varit en nöjd SBK-are sedan drygt 40 år tillbaka är jag nu djupt besviken över allt pengasvinn och allmänt hemlighetsmakeri. Det är väldigt tråkigt och alla verkar rädda och illa till mods. Så mycket hålls mycket hemligt och det verkar vara meningen att informationen till medlemmarna är noll. SBK-protokollen är inte öppna längre och det går nästan inte att logga in på FIDO det interna nätet. De som frågat uppsatta personer har bara fått stöddiga och nedlåtande svar.

Men har man tillgång till diverse protokoll inom SKK så är det lätt att läsa sig till ett och annat och se att allt står inte rätt till. För det var väl ingen tilfällighet att just den personen höll i ordförandeklubban i helgen?

Jag vet att alla som vill kan leta fram fakta ur de senare protokollen.
Undrar hur vi ska hantera det från SKK som sas på vårt årsmöte? Det har jag inte kunnat hitta någonstans i SKK protokoll.

Det gör mig verkligen skitförbannad att se hur SBK och vår rasklubb fungerar idag! Bedrägerier och fusk för hela slanten, när ska det sluta? Jag funderar allvarligt på att avgå från min lokala post!

 
Ingen bild

Petter

8 mars 2010 09:12

Kanske du kan presenteta vad som sades på SCK:s årsmöte här, Ulla -Bella?

Vore rätt intressant... SBK håller ju på att köra över ett KF beslut om utvärdering av Mh tills nästa KF,med eller utan SKK:s goda minne och det är allvarligt nog. Att tro att samtliga de svenska specialklubbarna vill stå under SBK i MH fur alles frågan är ganska övermaga, dessutom. Jag är övertygad om att detta kommer att ställa till det. Att SBK raserna är usla och har problem med agressivitet, det vet vi. De senaste åren har bla a det anmälts 14 collies för kod A utredning... mestadels pga att dessa väna collies har blivit arga och burit sig åt, men bra MH med rätt rutor i kryssade hade de alla... Det är väl så, att SBK-SCK medvetet vill ha ilskna och arga collies i stället för rastypiska... man tror de är "bättre" mentalt så, speciellt om rutan för skott är ifylld med 1...Tror INTE att samtliga övriga specialklubbar vill att SBK skall hålla i alla rasers eventuellt obligatoiriska MH, omdöpta till något annat för att dölja vad det eg är fråga om, nämligen att rädda SBK:s ekonomi från katastrof.Ingen tror väl att SBK skall låta dessa av SBK hett önskade icke ännu beslutade MH fur alles skall vara grartis? Har också svårt att tro att jakthundarnas specialklubbar skulle inse vitsen med att testa dessa hundars matintresse eller golvrädsla... golvrädsla är ju vad jag förstått ett specifikt collieproblem...

Sprids det dessutom hemlig info på ett årsmöte innan ett protokoll är vederbörligen justerat är det ju ytterligare en rejäl fadäs av SCK-SBK. Höjdaren med klubban är kanske ingen vidare att hålla i handen när det kommer att blåsa... för blåsa, med orkanstyrka, det kommer det att göra när resten av SKK:s specialklubbar förstår vad som är å färde... för att inte tala om vad länsklubbarna kan komma att ställa till med...
De svenska hundarna, borsett från SBK raserna, har generellt inga mentala problem.Finns därmed ingen som helst anledning att ställa till med ett test för samtliga hundraser för att SBK behöver få in mera pengar heller.Den klubben håller på att implodera, och det är kanske bäst så. Låt SKK vara ansvarig för allting som rör uppfödning-avel, och en ny organisation ta över ansvar för utbildning av tjänstehundar.SBk klarar ju inte av sitt uppdrag i detta och skulle ju därmed kunna läggas ner.De flesta raser inom SBK är stora nog attt bilda eggna specialklubbar.. de andra får väl slå ihop sig rasvis... som SVKTR och på så sätt kan det som nu kallas rasklubbar inom SBK få ta egna ansvar och egna intiativ, utan att gå runt en koloss på lerfötter för att be om lov för ditt och datt.

 
Ingen bild

Anja

8 mars 2010 14:47

Hej Lisbeth.
Det har tydligen hänt en hel del inom vår rasklubb senaste tiden, som jag fått lite info om per telefon.Själv varit upptagen av mkt annat månader tillbaka för att överleva,
framförallt.

Går det korrekt till att redan på årsmötet (lörd)hade informerats om att SKK tillsammans med SBK, SCK (deras möte varit visst på torsdag) tydligen skulle ge Sck möjlighet att använda sig av MH beskrivningar som testresultat att därmed kunna utesluta vissa hundar i avel beroende på var kryssen i protokoll råkat hamna.

Fick också i dag telsmt om jag visste något om skrivelser som vår rasklubb tillsammans med SBK lämnat till Skk ang en del uppfödare.
Detta var nytt för mig. Även om genom att "lusläsa" mellan raderna på collieforum, collievänners blogg har man misstänkt att något liknande skulle bli.

Det skulle bla vara 11 kullar anmälda till Skk. Dessa kullar skulle
strida mot grundregler! Tydligen med stöd av MH beskrivningar!
Har inte någonstans i vår rasklubbsprotokollen hittat något om skrivelser. Men protokollen oftast blir offentliga för oss vanliga
långt efter. Endast vissa får direkt info.

Måste bara få berätta att jag i går följde med en av mina "novisa" valpköpare på en MH-beskrivning. Vi var enda collien. Annars helt olika raser.

Vilken positiv överraskning trots att bla beskrivaren var en mycket sympatisk man dessutom.Testledaren, figuranterna suveräna som verkligen engagerade sig att ALLA HUNDARNA skulle få chansen göra sitt bästa! "Klantiga" förarna fick hjälp att inte förstöra för hunden.

Har aldrig upplevt en sån MH-dag som igår.
Först nu förstod jag, även om jag misstänkt, hur olika MH beskrivningarna kan genomföras.
Från att hunden kunde få avelsförbud , som nu Sck försöker driva fram, till att ha kryssen i de rätta rutorna.

(Vår unga collietös gjorde bra kryssen på dom för mig viktiga bitarna och totalt skottfast.)

Det är om sånt också SKK borde få större inblick på.
Och ännu större anledning nu, när ursprungstanken med MH är nu utspårad.

I stället för att gå på SCK:s skrämseltaktik för att utplåna oss som verkligen tänker på rasen STORT och även colliementalitet. Det är inte våra hundar som mest flippar ur i vardagen eller på utställningar.

 
Ingen bild

Clara

8 mars 2010 18:08

INGET förvånar mig längre när det gäller SBK- SCK. Att anmäla egna medlemmar utan att dessa vet om det är OK i denna förening. Att gå bakom ryggen på medlemmar... Att dessutom anmälas för att man anses vara oetisk för att man struntar i MH reultat är ju rena larvet. MH är INTE vederhäftigt rent vetenskapligt, det är aldrig subjektiva kvalitativa saker... dessa kan alltid ifrågasättas det görs ju till och med på Brukshunden, SBK:s egen tidnings hemsida! Och detta av en mycket meriterad forskare… Jag KAN bara inta förstå att man kan lägga ner sådan prestige i ett test som eg. skulle vara en beskrivning... och INTE ett tävlingsmoment.. ett "test" som görs 1 gång i en hunds liv, när den är ung... med tanke på hur subjektivt detta dessutom är- -Att inte alla seriösa uppfödare omedelbart följer Mariannes steg och går ur SCK förstår jag bara inte. Varför vara med i en förening som aktivt motarbetar seriösa uppfödare och som vurmar för blandisuppfödning, inavel och som snackar strunt om rasens kändaste uppfödare... Snart är det väl dags att göra en ny ansats och tillskriva SKK i detta, med undertecknande av samtliga vettiga uppfödare som förra gången.
Det är ju så, att den som gapar högst och som jobbar mest i det fördolda själv har en usel hane, en som inte klarar av ens en utställning, en som flippade ut så att den trots CK aldrig togs in I BHKL i Malmö förra året. Han fungerade inte förrän han placerats i sin bur, en bra bit från utställningsringen. Synd att detta inte anmäldes. Enkligt utställningsbestämmelserna MÅSTE nämligen en CK hund gå in i ”Bästaklassen” på den show CK utdelats. Han hade gubevars fint MH och blev sedan korad. Vältränad som han är i allting som rör "mentalitet" trastränad, övad med tungapporter i låg ålder osv...men det normala stresset på en show det klarade denna hund inte. :-)... så kan det också gå..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards