Direktlänk till inlägg 10 augusti 2007

Snart en vecka!

Av Lisbeth - 10 augusti 2007 12:27

Deckarkullen växer, ikväll är valparna en vecka gamla. Jämna och fina är de i alla fall, mamma Minna gör ett bra jobb utan att uppfödaren behöver lyfta ett finger. De individuella särdragen börjar märkas alltmer, men än lär det dröja tills vi ser personligheten, eller karraktäärrren, som salig Anna-greta Sellman skulle sagt. Spännande!

På dagens foto är det långsvansarna som ligger högst upp; vite Tim Fox och syster Miss Jane. Nedanför har Troy huvudet på Jack Frost och Barnaby med sina vita Musse Pigg-handskar sussar i mitten. Snart har gänget ögon, sen blir det fart!

 
 
Ingen bild

Gudrun

10 augusti 2007 20:58

Jag undrar...
När jag började leta vgs-valp för ett och ett halvt år sedan och kollade kullar, så höll jag nästan på att släppa rasen, eftersom det var så många valpar som dog. I ett fall en hel kull. Jag fick inga svar på vad detta berodde på och nu är frågan: kan det vara så att de döda valparna inte alls var dödfödda utan togs bort pga felfärg/defekter?
Om det är så måste jag säga att du gör en viktig insats, Lisbeth, som visar dessa vita valpar öppet. Och framför allt måste det till en öppen och ärlig diskussion inom rasen om gener vi har, men kanske inte vill ha. Bara genom att visa det får vi veta.
Jag har sett någon hanhund på utställning med dåligt humör, det känns viktigare att var uppmärksam på en fel färg.
Man är varken bättre eller sämre uppfödare för att man får andra färger eller defekter. Det går ju inte att se innan. Men man gör rasen en otjänst långsiktigt, om man tiger.
För det är ju så, att vi lämnar inte över individer till framtiden, vi lämnar över en population, och vi har alla ett gemensamt ansvar för vad vi lämnar vidare. Men vi måste få VETA för att kunna ta det ansvaret.
Gudrun

 
Ingen bild

Färg Glad

13 augusti 2007 19:58

Jag förstår verkligen inte varför dina småttingar inte har namn som
GRÖN AV AVUND
SVART SOM SYNDEN
RÖD AV ILSKA
VIT AV CHOCK
BLÅ AV SKAM
Din kennel borde kanske ha namnet
SINNERNAS REGNBÅGE
Ps.
Det är "farligare" för en hund att vara blå än vit. Den vita är ej albino utan har utomordentlig pigment.
Har den blå det???? (Eller den leverfärgade
Det var mitt lilla bidrag till denna urlöjliga diskution

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards