Alla inlägg den 5 augusti 2007

Av Lisbeth - 5 augusti 2007 19:16

Foto: Annika Lundblad



Trip down memory lane! Det här är västgötebröderna Jack & Björne 3,5 månad gamla och fulla av bus när de helt oförhappanden träffades på Arlanda, vips kände igen varandra och började leka. Vilket fint minne! Små killar har blivit stora, nu Ch Westorps Jack Mc Call och Westorps Wyatt Earp. De är så lika; båda är kända som mycket trevliga och mysiga, godmodiga och sociala. Samt vackra och harmoniska med mycket personality plus. Trots sparsamt utställande har de rosat ringen till sina ägares, och inte minst uppfödare Annikas, stora fröjd. Jack blev champion nyligen, Björne är på god väg och har ett cert och ett CK. Och de goda egenskaperna går i arv. Jack har blivit far till 11 valpar, flera av dessa är visade med fint resultat. Och nu ska Björne bli pappa... Vi på Ulvus håller tummarna för vår favorit och för den närmaste lyckliga tilldragelsen på Westorp i Hjo! ---Annika har skrivit mycket tänkvärt på http://hem.passagen.se/westorpskennel/"klotterplank"

Av Lisbeth - 5 augusti 2007 16:29

Lite statistik:



Hos kennel Ulvus har fötts 33 västgötaspetsvalpar i 8 kullar.

Det är 20 hanvalpar och 13 tikar, 14 långsvansade och 19 stubbsvansar.



Hanar använda i avel:

Ch Chipsmaker Inge Iq (1 st + 0)

Ch Fennican Sir Alexander (2 ls 2 st + 1 ls 1 st)

Sänningengårdens Bernhard 2 cert (2 ls 3 st - 1 ls 3 st)

Chipsmakers Uno Vallman 1 cert (2 st + 2 ls 2 st)

Ch Westorps Jack Mc Call (2 ls 6 st + 3 ls)



Tikar använda i avel:

Ch Fennican Glada Gladiolus 4 kullar/14 valpar

Ulvus Tuva-Lisa Silverpil 1 kull/4 valpar

Ulvus Topsy Trollhare 1 kull/6 valpar

Ulvus Minna 2 kullar/9 valpar



Inga valpar har dött, ingen varit dödfödd, inga har haft defekter, fått bettfel eller blivit krypt. Det är mycket värt. De 5 som HD-röntgats är ua.

Inga långhår, 2 är övertecknade, 4 är vita.

Alla uppfödare får någon gång felfärgade valpar, där har jag en viss erfarenhet. På pekingese kunde man få blå valpar, japanese chin blev tricolour el över/undertecknade.

Då det bär emot att avliva friska valpar får felfärgade goda hem som sällskap och priset sätts därefter. På västgötaspets står det i reg beviset "ej godkänd färg" samt skriv i köpeavtalet att valpen ej är lämplig för avel/utställning. Allt annat som nya hussen/matten och hunden kan tänkas vara intresserade av; agility, lydnad, bruks etc. är öppet även för hundar med icke-standardenlig färg.

Av Lisbeth - 5 augusti 2007 08:33

Aha, det är Pride-vecka! Yours Truly - som (i varje fall i teorin) uppmuntrar kärlek i (nästan) alla former - konstaterar detta upplivat. Supporter av Gay Poliserna innan det ens var modernt att hoppa ut ur garderoben. Hur ska vi markera detta viktiga ställningstagande? Hittade ett regnbågsfärgat bälte i städningen - passade precis till vita brallor som blivit för stora i midjan. Så bra!

För övrigt kan vi fira vår lilla regnbågskull; 40 shades of grey (med el utan vita tecken), samt kritvitt och gräddfärgat. Alla mår bra!

Happy Pride på er, bröder och systrar!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards