Direktlänk till inlägg 28 augusti 2007

Höst

Av Lisbeth - 28 augusti 2007 22:02

Tack alla som hört av er ang Minna. Hon satte skräck i oss genom sin hastigt förlöpande opasslighet. Till all lycka repade hon sig rätt omgående. Mitt på dagen kunde hon äta (och behålla maten) och nu ikväll verkar hon helt återställd. Alltså frisk mamma och friska valpar!Detta är inte förhållandet med uppfödaren. Yours Truly är jättesjuk! Årets dunderförkylning! Kom på nolltid; nysningar, frossa, host, host och snyt snyt. Blä!Något annat som kom helt utan förvarning är HÖSTEN! Från sol och barärmat och barfota på gräsmattan till två långärmade tröjor, vindtygsjacka och storstövlar. När jag bedömde att Minna verkade OK, tog jag och åkte in till Staden för en snabb träff med trevliga människor, inklusive en blivande valpköpare, vilket var planerat sedan tidigare. Charmpojkarna Jack och Gunvald medfördes som skådebröd. Allt avlöpte väl, killarna hälsade belevat och visade vilka helyllevovvar de är. Det enda som var tråkigt var vädret, regn och hemsk blåst. Den planerade vistelsen på en uteservering med fika och glass reducerades till en huttrande samvaro under något tak. Nåväl, det går lätt att umgås med likasinnande oavsett omständigheterna.Åkte hem och upptäckte att jag frös så jag skakade. Varm choklad och en filt, la mig på sängen hos lilla tibben Mimmi med hennes valpar, somnade och vaknade av att alla telefoner ringde.Kerstin ville ha hjälp att ta in fölen med mammor. Ilade dit, det fanns elva hästar i hagen och de var dyblöta. Fick in Voice och Viola. De frös de med, Voice darrade i hela kroppen, fick torka henne med handdukar och borsta henne torr.Hem, lagade mat, förkylningen tilltog. Måstge snyta mig var femte minut. Alla myggfönster är borttagna och fönstren stängda (för i år?). Försökte sätta på elementet i mitt arbetsrum. Det hade dött. Tittade på Midsomer tillsammans med husfadern. Bjöds på irländsk whiskey. Kände mig lite bättre.Funderade på om det var slut på olyckorna (motigheterna) för denna gång? Det var det inte. Fick just veta att en liten kämpe som jag engagerat mig i annorstädes, nu inte orkat längre.Ibland är det tungt. Det var den dagen då det blev höst.

 
 
BLomst

BLomst

28 augusti 2007 22:31

Får inderlig håpe at høsten ikke er her riktig enda!

Ha en fin kveld (:

http://blomst.bloggagratis.se

 
elaina

elaina

28 augusti 2007 22:39

Tack å lov att Minna vorte bätter!
Men inge vidare att själva Du oxå blivit dålig: krya på sig...
=0)
PS:Timjanthe´med honung å lök/vitlöksmacka e beprövat å funnet verksamt vid dylika krämpor.

http://elaina.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ej Nådig

29 augusti 2007 15:44

Du har kommit till denna jord att prövas
Gnäll inte !!
Krya på dig kärring. Jag undrade just vart du tagit vägen.
Jo, visst var det trist med den lilla "soldaten" som kämpade in i det sista.

 
Ingen bild

Lisbeth

29 augusti 2007 15:55

Fick en fråga från Anita som jag i ren distraktion lyckades trycka bort. Förlåt!

Men den gick ut på att i det vilda livet mobbas vita djur av sina normalafärgade fränder. Hur är det med de vita valparna?

Jo därom kan jag ge besked. Våra vitingar har varit rena friskusarna, mycket framåt och tidiga och ingen skillnad i beteende från syskonens sida.

 
Ingen bild

Livet är förunderligt

29 augusti 2007 16:40

Detsamma gäller katter. De vita behandlas inte annorlunda än andra av sin artfränder. Man skulle ju kunna tänka sig att de lättare blir upptäckta vid jakt, men inte heller det stämmer. Våra två vita katthonor (mor och dotter) är våra bästa sorkjägare. Modern dessutom en hejare på huggorm(!).
För bytesdjur, i första hand flockdjur, anses det vara en nackdel och det är väl där man pratat om utmobbning, hästar tex. Den vita "avslöjar" flocken och stöts därför bort.
För djur som jagar i flock som hund kan det nog vara både en nackdel och en fördel. Visst synd den vita bättre, men det kan å andra sidan göra att andra i flocken - och därmed hela flocken- kan utnyttja att det till fördel. Bytesdjuret "ser" bara den vita och blir okoncentrerad på de andra, som därmed kan bli mer lyckosamma i jakten.
Mycket intressant frågeställning.

 
Ingen bild

Ingrid

29 augusti 2007 16:40

Muppkoderna fungerar inte. Ska pröva igen ikväll.

(Skulle du inte låta bli att publicera kommentarer med okänd signatur? Eller är det en för dig känd förmåga?)

 
Ingen bild

Hoppas jag inte ramlar ner

29 augusti 2007 16:45

HÖST, står det på Lisbeth´s rubrik i tjocka bokstäver. Absolut den bästa årstiden tycker jag. Ungefär från slutet av Aug. tills mitten av October är bara så friskt, hälsosamt och mysigt. Inga skyldiga känslor av att man måste vara ute och njuta av solen och sådant. Nu kan man tända ljus, läsa, gå på riktiga natur promendader utan att svettas/flåsa. Varför slutar folk vara utomhus och göra sådana aktiviteter när graderna sjunker? Märkligt!
MEN, när jag såg ordet HÖST så var det inte det jag tänkte på denna gång utan livets höst. Usch så fort det går efter en viss ålder.
Jag känner att jag står i livets källare. Högst upp på trappsteget och tittar ner i mörkret. Än har jag inte tagit det första steget men något puttar lite på mig bakifrån. Fyyy, jag vill inte ta det där första steget för sen går det fort. Jag känner mig ju så otroligt ung även fast jag är stel, rynkig och lagom grinig för en
??åring
Inte mycket man kan göra åt det heller. Att bli äldre menar jag. Tänk på alternativet!! Jaha det var ju några uppmuntrande kommentarer så här i förbifarten. Nu ska jag lägga mig och läsa en bok av Elisabeth George och därefter kika ner i källaren och se om det ljusnat.
HEJ o HÅ

 
Ingen bild

Lisbeth

29 augusti 2007 16:49

Ingrid, tack för att du engagerar dig i detta!
(ang mina koder o bilderna).
De som är "kända" iaf dom jag tror mig känna igen, får nådigt tillstånd att förbli anonyma.

Kram/Mamma

 
Ingen bild

Lisbeth

29 augusti 2007 16:53

Kära "Hoppas jag inte ramlar ner"!

Det är kul att bli senior, ivf om man får vara frisk och stark. Tänk vad man har varit med om! Grejer som de stackars (fortfarande) mjälla 30-40-åringarna bara kan drömma om! Och så vis man blivit, man är helt lugn när shit happens. Man överlever det med. Så kom igen nu och ge fan i att kolla ner. Kolla upp istället!

Vänliga hälsningar, en som kommit till insikt/Lisbeth

 
Ingen bild

Står stadigt

29 augusti 2007 17:45

Kära Lisbeth, hur vet du att denna skribent inte är 40 år? Känner du verkligen igen vem som skrivit???
Ok, jag får väl gå upp för trapporna och glo uppe i vinden då. Men där är det just nu ganska tomt (hi hi)och tommare lär det bli ju äldre man blir

 
Ingen bild

Lisbeth

29 augusti 2007 18:26

Kära "Står stadigt"!

Eder Ärade Person är säkert minst lika gammal som Yours Truly. Wie so?

Jo, för kommentaren i fråga är skriven på korrekt och ledig svenska och dessutom rätt stavad (förutom något oavsiktligt dataslir) och det kan inte folk under 40.

De kan andra saker; installera videos och SMS:a i mörker, men vet inte att det heter "exteriör". Det här låter dessvärre olidligt malligt vilket inte är meningen. Försöker var en hygglig människa vilket är varje människas plikt.

PS På min vind är det inte tomt. Där är fullt (bl.a. med skräp). Måste röja någon dag när jag känner mig stark(are).

 
Ingen bild

Riitta

30 augusti 2007 12:52

Halloj Lisbeth!

Mycket trevligt att träffa dig.

Det var synd att vi hade sånt ruskväder.

Vi hackade tänder tills vi kom hem, fick ett varmt mottagande av mina Mastiffer som inte kunde kunde nosa nog på mig.


Krya på dig.

MVH Riitta

 
Ingen bild

Lisbeth

30 augusti 2007 17:20

Riitta, vi från Roslagsbro tyckte också att det var roligt att få nya vänner!

Hälsningar/Lisbeth, Jack & Gunvald

PS Lille Tintin hälsar och viftar på sin fina svans...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards