Direktlänk till inlägg 22 mars 2010

Nyheter från öst..... och syd!

Av Lisbeth - 22 mars 2010 10:54

  

Världens mest framgångrika västgötaspets (En million titlar) Fennican Geeba Gerbera, visade vid 11 års ålder än en gång framtassarna och blev BIS-veteran och BIG-3 på lördagen i Tammerfors.

Ja, vår svenska stolthet Skogsbygdens Nora får ursäkta - hon är naturligtvis okrönt västgötadrottning på hemmaplan, men Geeba har "hållit på" längre och vunnit vida i världen. Vilka otroliga tikar!

Roligt för mig som såg Geeba redan som liten valp och som har hennes syster Ada, min stamtik. Men framför allt fantastiskt för rasen!


Och sydnytt...: (Facebook) thinks it feels a bit like stealing candy from kids when you show Rough Collies in Sweden. Today in Malmö BOB, BOS and 2nd Best Dog were Danish bred and owned and as a Danish owned was 2nd Best Bitch all CACs CACIBs and resCACIBs took the trip over the bridge to Denmark.


Han "den där Thomas" som jag har haft bild på bloggen blev BIM med cert och hans första CACIB. Myrna Shiboleth Israelisk rasspecialist dömde 35 långhår. 3+4 ck massor av 2,3 och 0 pris.

Tomas Rohlin: Det var nästan att vi ringde efter polisescort till bron :-)

 
 
Ingen bild

Petter

22 mars 2010 11:49

Haha ja det var väl inget nytt, detta med de danska collisarna.De är jättefina, och det trots ingen som helst MH beskrivning eller annan mentaltestning.De är helt enkelt bra collies rätt över, en del alltså, inte alla, det finns trista modeller där med, arga, fula... men de placerar sig inte.... och de visas sällan. Här kan man ju se mentala vrak som är korade och MH:ade med "bra" resultat som flippar ut i en showring. Malmö förra året är väl ett typexempel... CK hund kom aldrig till BH bedömningen. Matten klarade inte av att hantera detta "praktexemplar" trots MH och sednare korning. Skithund skulle jag vilja säga, men går i avel gör han. Att Thomas hundar och de andra danska hundarna vinner är väl symptomatiskt.GRATTIS

 
Ingen bild

Anita W

22 mars 2010 18:45

Jo, jag håller med till hundra procent, angående F.Geeba Jag var själv där och dömde (andra raser
och jag har nog aldrig sett henne se bättre ut. Alla domarna höll med. Åtminstone de skandinaviska som har något hum om rasen
Domaren i fråga, på bilden, är en av de två domarna som ska döma vår special i år och det är ju kul att hon plockade fram en Västgöte som BIS Veteran vinnare

 
Ingen bild

Louise

22 mars 2010 20:49

Jag har följt diskussionerna här på bloggen under ett par år,det har väckts många tankar och det har funnits bra många olika synpunkter om hunduppfödning tester etc. Nu kan jag inte hålla tyst längre;Jag skriver här inte längre ner fast detta kanske mer tillhör 2 eller 3 inlägg tidigare.

1. SKK kan inte förbjuda en FCI ras. Förbjuda hundraser det kan endast göras via Jordbruksverket och via nyaa lagförslag. FCI är en paraplyorganisation i vilken SKK ingår. SKK kan inte utan FCI:s hörande på egen hand besluta sig för att sluta registrera en hundras för att någon av olika anledningar inte tycker om den.

2. Det är inte så enkelt att man kan bestämma sig för att låta en testbana vara ett avelsutvärderingsinstrument. Det finns ingen som helst anledning att förmoda att kunniga svenska uppfödare inte är kapabla att avla hundar efter rasernas standards. Det nya förslag som är lagt på så kallat "Bas MH" eller med ett mindre laddat namn "Beteende och Personlighetsbeskrivning av hund" förefaller vara ett helt nytt koncept som förmodligen förväntas skola smygas igenom. Förra KF beslutade att det skulle göras en utvärdering av det gamla MH, det beställdes INTE ett helt nytt sätt att mentalbedömma hundar. GLÖM INTE DET. Att det tillskansats en ny kommittee för hundars mentalitet beror väl mest på att det varit problem med agressiva blandraser, mestadels med pitbull inblandade. Varför seriösa uppfödare inom SKK skulle behöva tvingas till ett speciellt allmänt test,(generellt för alla, passande såväl tysk jaktterrier som bichon frisé) vilket liksom alla andra test av mentalitet på hund aldrig kommer att kunna anses kunna vara av annat än kvalitativ art, är att underkänna de kunniga uppfödare som arbetar enligt SKK:s reglementen och grundregler. Samtliga tester är ju dessutom en subjektiv bedömning av en individ. De kan alltså inte anses vara ovedersägliga.

3. För mig förefaller det dessutom vara så, att det är ganska många utan större uppfödarerfarenhet som har hamnat på höga poster inom SKK och inom dess kommitteer. Det tycker jag är synd, vilket vi också kunde förstå att ganska många KF ledamöter ansåg på förra KF, i det att det faktiskt röstades in en mycket erfaren hundman såsom 1:e vice ordförande i stället för valberedningens förslag. I SKK organisationen behövs dokumenterade välmeriterade uppfödare, inte folk som kanske har stor föreningsvana men som inte har haft någon större erfarenhet av hund i stort, mer än haft enstaka sällskapshundar, eller kanske tävlat på ,lägre nivå inom ex vis brukset. SKK startades för att främja avel av rasrena hundar. Avel bedrivs av uppfödare,glöm inte det!

 
Ingrid

Ingrid

23 mars 2010 21:58

Fantastiskt roligt! Duktiga och fina Geeba - och Ada såklart!

http://igurt.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

24 mars 2010 00:23

Hej Lisbet!
Jag antar och hoppas att jag har kommit rätt eftersom du har lämnat den här bloggadressen i Tidningen Hundsport (SKK:s) på nätet.

Jag blev uppmärksammad idag av en hundägare som sett att du plankat min text som jag har lagt upp på min blogg (under kategorier HUNDEN). Den står visserligen inte under någon copyright text men är ändock skriven av mig.
Så det är bara att du plockar bort det du har plankat av i tidningen eftersom min text och artiklar kommer att läggas ut på en djur/-hemsida vartefter.
Det gäller artikeln om köldskada daterat 2010-01-09. Plankningen gällde symptombilden och ganska så mycket text.

Man bör alltid fråga om lov innan man kopierar något och det borde väl du veta som är journalist. Denna text som ligger i min blogg just nu är inte för kopiering på något sätt och ska vara från veterinären till hundägaren i första hand.

MVH//Sanna

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
lisbeth

lisbeth

24 mars 2010 07:33

Hej Sanna

Jag tror jag skrattar ihjäl mig!

Om du tror att du kan göra upphovsrättsliga anspråk på detta så är du vilseförd. Den text som du refererar till är min egen - ursprungligen skriven 1995 och publicerad i Hunduppfödarens handbok (ICA bokförlag) - boken är ny slutsåld på förlaget. Jag har också skrivit om att vinterrusta hunden med delar därur som underlag i tidningen Brukshunden, 2001 och 2007.

Nyckelmeningen i din bloggtext är "Vid stark kyla hämmas blodcirkulationen i perifera delar och opigmenterad hud får blåviolett färg, eftersom blodet avkyls och blir syrefattigt." Jag tror inte att du spontant skulle använda ord som "perifera"...
Så var god och ta inte så stora ord i din mun som "planka".


Det händer ofta att vänliga och ärliga människor ringer/mailar och ber att få använda sådant material. Är det små rasklubbstidningar medgives detta alltid, under förutsättning att upphovspersonen dvs LH samt tidningen är nämnd - "publicerat med vänligt tillstånd..."

Det har inte du gjort utan dessutom förstört texten genom att lägga till ur egen fatabur och dessutom felstavat. Det heter t.ex inte "vasselin"... Fy!

http://ulvus.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Helene

24 mars 2010 10:54

Ooops! Anklaga någon för plagiat när det i själva verket är den anklagade som är upphovspersonen och den som anklagar är den som plagierat.....!

Men år 1995 kanske förklarar allt! Den som anklagar kanske bara var några år gammal då och har därmed inte koll.

 
Ingen bild

Petter

24 mars 2010 13:35

Lisbeth, detta var det dummaste jag sett på läängee... skulle DU behöva kopiera saker från små okända bloggar... du skriver ju alltid original scripts så att säga...jag tror att det snarare är tvärtom, plagierat av en illiterat person, en som använder "fina" ord och som inte kan stava.Detta inlägg var det roligaste på länge här, inte sedan enögda colliefolk med blandisambitioner skrev här har jag sett liknande dumheter och tokstolleri... :-) *lol* HAHA

 
Inga

Inga

24 mars 2010 15:06

Även jag skrattade. Jag kollade denna Sannas bloggskrivelse HUNDENS KÖLDSKADOR. Jag har i min hylla boken Hunduppfödarens handbok och i den sida 44 finns ordagrant det som Sanna skriver på sin blogg !!!

http://www.kolumbus.fi/fennican

 
Ingrid

Ingrid

24 mars 2010 19:36

Ang det sk "plankandet"...Jisses så pinsamt...haha, tack för dagens skratt!

http://igurt.bloggagratis.se

 
Erika

Erika

26 mars 2010 11:05

Hihihi ja den knorren visste var den satt!

Jag tycker att folk borde veta bättre i synnerhet företrädare för en av SKK:s ras-/specialklubb men råkade själv ut för plagiering för en kort tid sedan. Text från min blogg hade plagierats och införts i ett referat från rasspecial (!) i Hundsport.
Läs: http://stoltaebbas.bloggplatsen.se/2009/11/16/2192312-lagvattenmarket-passerat-igen/
Ibland överträffar verkligheten det imaginära... ;o))

http://stoltaebbas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards