Alla inlägg den 1 augusti 2010

Av Lisbeth - 1 augusti 2010 14:42

Åh, så vi har längtat...

  Idag åkte västgötaspetsvalpen Svedala Rasmus Berguv på sitt livs första utställning! Oj, vad spännande... Med på resan var även Felix, vilket var tur. Felix (dotterson 14 1/4 år) är ett geni, inte minst som medresenär; håller reda på karta, vägbeskrivning, var vi parkerat bilen, samt - viktigt! - hjälper till att samla ihop allt gepäck och kånka in och ut detsamma. Det är inte klokt vad mycket pinaler som krävs för en liten valputställning; kläder för alla eventualiteter, lunch för två- och fyrbenta, vattenskål, filt, utställningshalsband & koppel, stolar, kylhanddukar och så vatten, vatten... Dagen såg ut att bli solig och skapligt varm... Allt bars in av det flyhänta barnbarnet. Bravo! Motprestationen är en rejält tilltaget matsäck samt obegränsad skränmusik... Vi anlände alltså till Södertälje BK i en sky av rockvrål... Där fanns hur många bilar som helst och närmare 400 hundar. Oj!

Rasmus tyckte att SHOW är livet på en pinne! Bravo! en gång till, för han har aldrig varit med om något liknande...

Vi letade reda på en skuggig plats med utsikt över vår ring och i detta nu dök Rasmus syster upp med vidhängande matte! Stor lycka! Jag vet inte om syskonen kände igen varandra, men de blev iaf väldigt glada!

 

 

 

  Svedala Erna Sädesärla (Eira) ser ut som Rasmus fast feminin och med långsvans - samma vackra färger och trevliga, frimodiga temperament.

Efter en liten promenad och påminnelse om vad Rasmus lärt sig så var det dags att visa upp objektet i fråga. Domare Bo Wiberg har jag aldrig ställt ut för, han var en angenäm bekantskap med fint handlag och noggrann bedömningen. Det är underbart att ha en valp som i alla lägen är glad och framåt, älskar människor och hundar utan åtskillnad, samt är så pass välbyggd att han alltid går och står korrekt och inte har några knepigheter som man måste oroa sig att domaren ska hänga upp sig på...   Båda valparna fick Hp och sedermera blev Rasmus BIR och syster Eira BIM.

Resten av dagen tillbringades i trevligt sällskap med Eiras matte Sofia; vi berömde varandras valpar, valparnas mor Solveig (en fantastisk championtik som ägs av Sofia och som genomgående lämnat minst lika bra som sig själv, Solveig alltså) och inte minst Anita W, som tänkt ut och fött upp våra stjärnskott med så mycket omsorg!

En härlig dag med andra ord! Tack alla som var med!


--

 PS Nu håller vi tummarna för rasens verkliga stjärna Ch Skogsbygdens Nora Supernova, som vann gruppen i Ransäter och i detta nu tävlar om Best in Show!

Uppdat 17.45 Nora blev BIS-3! Grattis! Well done!





Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards