Alla inlägg den 7 augusti 2010

Av Lisbeth - 7 augusti 2010 14:53

Min favorit bland västgötaspetshanar, Svedala Kjelle Käpphäst foto: Anita Whitmarsh

fick cert & blev Bäst i Rasen i Svenstavik. Kolla den halsen och det uttrycket... Kullsystern Svedala Tora Trasdocka tog tikcert och blev BIM. Stort grattis till ägarna Åsa & Kerstin respektive Solan, och inte minst uppfödare Anita W. Med välbehag noteras att de fina svedalingarna har samma mamma som min lilla Rasmus, nämligen Ch Svedala Solveig Solros. I skrivande stund är Kjelle med Anita i tåten på språng i finalringen. Heja heja... Rapport kommer!

--

Jippi - en gång till! Kjelle blev bästa BlåGula (av sju hundar) och BIG-2 för domare Mats Jonsson. 

PS Det kommer mera - Kjelle och Toras syster i Finland, Svedala Peppi Porslinsdocka, blev samma dag BIR på utställning därstädes. Vilken dag! Vilken kull... 

Av Lisbeth - 7 augusti 2010 08:55

... då är det kräfttid. En av de svenska rituella traditionerna. Kommer osökt att tänka på Albert Engströms klassiska affisch... Den är ett självporträtt, Engströms mästerliga drag var att utnyttja kräfttiden till den mest slagkraftigaste propagandaaffischen i den svenska affischkonsten. 

      Engströms affisch fick stort genomslag och bidrog att förslaget av totalt rusdrycksförbud föll vid den första allmänna rådgivande folkomröstningen i Sverige som var söndagen den 27 augusti 1922. Agitationen inför omröstningen var hätsk och omfattande, förbudsivrarna ansåg att valet främst stod mellan fylleri och helnykterhet, spritflödet skulle utarma Sverige (trots motbokssystemet med åldersgräns på 25 år som infördes 1917 med tilldelning efter ekonomisk status och kön, motboken avskaffades 1955). Förbudsvännerna som var välorganiserade genomförde över 10 000 möten i landet. En majoritet av befolkningen, måttlighetsbrukarna segrade dock med två procents marginal vid folkomröstningen.

Svensken har ett komplicerat förhållande till alkohol. Under motbokstiden, inte minst, frodades hembränningen, detta ädla hantverk, som Engström och andra kulturtillskyndare så vällustigt beskrivit. Läste i DN att hembränningen är på utdöende. Nå det känns ju betryggande att hantverket hålls vid liv hos vissa fickor av befolkningen. Såsom påpekats av en av kommentatörerna (inlägget om en funktionär som SBK avstängt på livstid för phula ord) beskrives hur anmälande klubb finansierade ett läger via försäljning av hembränt. Vilken innovation! Kunskap och kompetens är tidens lösen! Än lever företagsamhet i Gambla Sverige! Ansvarig specialklubb (hur långt kan ansvaret för en lokalklubb utsträckas? - uppenbarligen långt för de ansvariga lägger sin numera i det mesta, även språkbruk) - har dock inte brytt sig trots flera påstötningar, enligt uppgift. Man menar att det är en polisiär angelägenhet... I jakten på försumliga prioriteras uppenbarligen verbal nedsmutsning. Före illegal rusdrycksförsäljning. Dessutom kan folk bli sjuka, men de får väl skylla sig själva...

Armen i vinkel - här vankas finkel!

Hurra!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards