Alla inlägg den 12 augusti 2010

Av Lisbeth - 12 augusti 2010 11:44

    Kikar på SKK:s hemsida. Nu är det ny ordning och det har gått med fart och kraft! En tjänst - som förmodligen funnits där i månader - visar "Hund i media" - ett rullande fönster med småsnuttar. Det är telegramtexter som en del inte alls har med hund att göra, men mest är det kamphundar från morgon till kväll. Bostadsföretag som vill förbjuda "farliga hundar". Politiker som vill samma sak. Klickar man vidare - för det gör man, förhäxad av alla hemskheter - då hamnar man hos en hundexpert "utbildad i etologi och hundbeteendevetenskap". Vadå utbildad? Gått en kurs? Docent i etologi? Inget svar.

Börjar omedelbart oroa mig. Vem har gjort urvalet? Vilken strategi ligger som grund? SKK har inte som uppgift att sopa saker under mattan, men inte heller till uppgift att ytterligare spä på bilden av hundar som extremt farliga djur. Det här känns som ett attentat mot den hundvärld som jag lärt mig tycka om.

Jag har inte en aning om syftet med farliga-hund-exponeringen, men att det leder till något nyttigt och bra tror jag inte för ett ögonblick. Är den bakomliggande strategin att skapa en allmän opinion mot hundar i samhället och på så vis motivera den stora statsningen på mentalitet? Lite fördjupning då, tack! Statistik! Siffror... Jag vill inte för ett ögonblick trivialisera rädslan för hundar och de olyckor som faktiskt sker. Varje hundolycka är en för mycket. Men måste SKK via sin hemsidas index - Kennelklubbens ansikte utåt - skrämma upp den gamla dam som nu inte törs gå utanför huset med sin lilla yorkshireterrier? Där kan nämligen vänta en extremt farlig kamphund!

Vilken hundras står för flest hundbett? Enligt uppgift är det tax... Ingen bryr sig om att ta reda på fakta.

Medialiturgin är precis vad man kan vänta sig; idiotier och felskrivningar och faktamissar! 

Själv har jag för länge sedan tagit ställning. Strateginissarnas framfart ger mig skrämselhicka. Journalisterna måste ta tillbaka sina jobb och sin yrkesheder! Hundtidningarna borde sluta med att att ständigt hänvisa till nätet så fort det handlar om resultat och fakta. Hundsport är resultat och listor. Och nyheter. Absolut inte fjant och kändisar. Eller skrämselpropaganda. 

Av Lisbeth - 12 augusti 2010 08:42

Felix på omslaget till egentillverkad tidning:   

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards