Alla inlägg den 2 augusti 2010

Av Lisbeth - 2 augusti 2010 18:35

Ormeryds Clint Eastwood foto: Allan & Rein Boudoir Felines Cats 

  Presented to perfection... En älskad liten misse på show - visst är han så söt så man svimmar! 

Tack Marina, för att du tar så väl hand vår lille Prins!

Av Lisbeth - 2 augusti 2010 17:44

Inom specialklubbsvärlden händer det saker. Dags att kalla in Paragraph Panthers?   Tyvärr fungerar Disciplinnämnden understundom väldigt långsamt - (hallå där - hur går det med de anmälda höjdarna i den Stora organisationen? Eller skiljer man på folk och folk?) - och ibland väldigt fort och fel. En klubb fick en medlem utesluten för doping efter att man ögonlyst och ställt ut två dagar senare. Hur har kennelklubben råd att utesluta medlemmar som för första gången råkar göra fel utan att veta om det?  Genom föreningens agerande blev "domen" ändrad till sex månaders utställningsförbud - illa nog men inte fullt så illa som att drämma till med uteslutning...

Det finns starka skäl att varna medlemmarna att de skall vara försiktiga och läsa i Dopingreglerna innan de planerar för utställningar/tävlingar. Hundarna kan ju få i sig något ämne som en illasinnad person kan anmäla vederbörande för!

Dessutom finns det i hunddopingreglementet inga gränsvärden för olika substanser - till skillnad mot förhållandena inom idrott och hästsport. Detta är sanslöst nog! Det förstår envar straxt då man ävenledes tar del av Dopingkommitténs protokoll. Man kan i princip bli anmäld för vad som helst! Sålunda är det karenstid för tävlande om hunden sederats (ledröntgen) eller fått ögondroppar i samband med ögonundersökning. Tävlingsarrangörer uppmanas att inse det riskfulla i att tillhandahålla vatten för tävlande hundar. Vätskan kan ju ha blivitkontaminerad - alltså innehålla slemma substanser som ger utslag i dopingprov, etc. Sådant genomsyrande synsätt inspirerar till angiveri. 

 Det verkar vara fullkomligt livsfarligt att tävla med hund! 

Av Lisbeth - 2 augusti 2010 06:09

  Förliden lördag/söndag har varit händelserik!

* Vår (Marina & Yours Truly) samägda kisse Ormeryds Clint Eastwood blev BIS-nominerad - igen! Clintan har därmed 3 x Nom och ett BIS på fyra försök. Inte illa för en liten 3 månaders blackspotted persian!

* Ingrid var 50-talspinuppa och deltog med sin skotte Raglan Reform Club "Viggo"  i Pride-paraden. Det söta ekipaget marscherade med den äran under Svenska Kennelklubbens fanor och blev fotad av otaliga media!

* Min västgötaspetsvalp Svedala Rasmus Berguv gjorde utställningsdebut och blev BIR-valp!

Så vi Snikessons är händiga med varjehanda och gör så gott vi kan med det lilla vi har...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards