Alla inlägg den 25 augusti 2010

Av Lisbeth - 25 augusti 2010 11:40

  

Vad döljer sig bakom de fantasieggande namnen John "Black Jack" Pershing och Tasker Bliss? Jo, det var John "Black Jack" Pershing, GCB (Hon) (1860 – 1948) högst rankad USA-militär, Army—General of the Armies och hans stabschef general Tasker Bliss, vilka 1917 kom till Paris för att reka inför USAs deltagande i 1:a världskriget. Den amerianske överbefälhavaren hade svårt att dölja sin otålighet över den kontinentala söligheten, oorganisationen och struntpraten, men log åt folkmassorna som skrek "Vive l´Amérique":

- Don´t it beat hell!

En man från Mellanvästern med sitt folkliga uttryck utan att bry sig om syntaxen. Så blev han också fyrstjärnig general. Med Pershings trupper vände kriget. 81.000 amerikanska soldater stupade.

Av Lisbeth - 25 augusti 2010 07:30

... är mer än pengar! Så sägs det i visan och menas väl folk i gemen. Men samma sak kan sägas om våra kära husdjur; en del individer är helt enkelt födda med en ljus och positiv livssyn. Dessa avundsvärda personligheter utgår inte från att omvärlden är farlig och skrämmande eller att allt och alla är till för att jävlas med dem. Tvärtom, här är jag, come on bara! Livet blir så mycket lättare...

Sådan är min lilla Rasmus och har varit på detta vis från första stund. Jag har aldrig sett honom reagera annat än med nyfikenhet på nya och konstiga saker.   Allt som matte hittar på är bara kul och spännande; bilåkning, stadspromenad, besök hos andra människobarn, som här hos Astrid och våra tvillingbarnbarn Erik och Daniel.

Eller ställen med en massa främmande hundar, kurs och utställning - allt är lika roligt!

  Det här kan utsträckas till att gälla även katter. Vår lilla perserpojke Clintan har alltid varit så glad och positiv i all hantering. Inga tillfällen försummas att ta vara på umgänge och bus! Yours Truly ska strax med viktig min ila in till Staden för ett hedersuppdrag! Clintans ordinarie matte är på konferens, så jag ser fram emot att vara extra groom!

  Eller för den delen min ponny Viola, trygg, nyfiken och pigg! Samma inställning till vad som kommer i hennes väg: Andra hästar? Främmande människor?Hovslagare? Transport? Sele och vagn? Va kul!

--

Nya karaktärsmord på http://igurt.bloggagratis.se/ och då inte minst kommentarerna... Det är väl smällar man får ta i umgänget med uppmärksamma iakttagare. Botemedlet? Läs ovan om "Ett glatt humör"...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards