Direktlänk till inlägg 3 augusti 2010

"Småfittor" blev livstid

Av Lisbeth - 3 augusti 2010 06:43

  Yours Truly har uppmärksammats på att Disciplinnämnden givit en varning samt ett års tävlingsförbud för en funktionär som - starkt provocerad - sagt "småfittor" till ett par kvinnliga medlemmar. Oj då! Jaha, men det är väl bra att man stävjar kraftigt språkbruk...?

Dock - gräver man längre ner i ärendet - finns beskrivet på http://www.brukswebben.se/ - så infinner sig raskt en stor olust. Saken är den att SBK - där förseelsen skedde - späder på med att ge personen i fråga livstids avstängning som funktionär. Här kan man snacka om att skjuta gråsparv med kanon! Nu är det ju inte vem-som-helst som det är fråga om utan en av den Stora organisationens trotjänare - 1:a klass A-domare sedan 30 år, IPO-domare, lärare i hundtjänst, CA-kontrollant, räddningshunddomare, räddningshundinstruktör, m.m

Gäller inte hyfsat tilltal även för den som är gammal i går´n? Jo, självklart! Men det är överraskande att just den Stora Organisationen plötsligt blivit så fin i kanten när det gäller Phula Ord... det inser envar som någon gång vistats på en brukshundklubb...

  Det mest beklämmande i sammanhanget är att SBK-ledningen uppenbarligen tar ett kärkommet tillfälle i akt att hämnas på och/eller bli av med en av sina vassaste kritiker. De kvinnliga medlemmarna som nu känner sig förfördelade och verbalt trakasserade har förmåtts att skriftligen intyga att de hört NN säga "småfittor", ja, särskilt stor övertalning krävdes väl inte... Man är plötsligt väldigt kränkt! (Det är åratal mellan händelse och anmälan.)

Det går heller inte att komma ifrån känslan av att nuvarande SBK-junta utvecklat en skrämmande dragning mot ytterlighetslösningar; kreativ bokföring! Blåneka! Kör över! Take no prisoners!

Manskap, sväng i divisioner,

skyldra, marsch och flaskan töm,

stjäl och göm,

marsch i plutoner... För att sedan, när det skiter sig... vilket det gör - köra på som vanligt och låtsas som det regnar. Fast det är väl sådant dom lär sig på chefskurserna.

Det är dessutom anmärkningsvärt att disciplinnämnden i sitt beslut inte bara anger just detta (språkbruket) som skäl: Enligt disciplinnämndens uppfattning står det helt klart att NN gjort sig skyldig till brott mot grundregel 1:3. Hans sätt att utrycka sig har varit helt oförsvarligt och förkastligt... utan även en tänkt konsekvens: såsom påpekats av Svenska Brukshundklubben, att medlemmar riskerar att skrämmas bort från klubben och dess verksamhet. 

SKK/DN anför icke oviktiga motiv, men de befriar inte DN från behovet att ha en självständig analys av en förseelse där en enskild person (i händelse av fällande beslut) är helt utelämnad till repressalier och godtycke från anmälaren dvs aktuell specialklubb.


Ett livslångt engagemang för organisationen väger plötsligt lätt mot ett par förflugna ord i en klubbstuga!

Här skiljs sannerligen inte på äpplen och päron... Är detta tacken? Efter decennier av slit på den Stora organisationens verkstadsgolv...

Det är inte de phula orden som skrämmer i den föreningen, det är helt andra saker...

Eller för att vara extra tydlig:

Nån jävla ordning får det väl lov att vara i en Brukshundklubb?

 
 
Ingen bild

lisbeth

3 augusti 2010 15:34

Inga kommentarer? Det kan man förstå... den här frågan är ovanligt laddad och spretar åt olika håll...
Ändå har 85 unika besökare (hittills) tittat in - blir väl 130-140 innan dagen är slut.

Däremot har ett stort antal människor ring/mailat i ärendet.

 
Ingen bild

Gammal i gården

3 augusti 2010 16:56

Det är otroligt att det blivit så lågt i tak i SBK. Man får inte ha avvikande åsikter mot Ledningen. Då är man rökt. Det finns många gamla SBK:are som jag som börjar undra vad som hänt med Brukshundklubben. Förr kunde man säga vad man tyckte och ingen tog det personligt. Idag får ingen kritik komma fram vare sig i t ex tidningen, nätet eller på Kongressen. Debatten sker i det tysta samtidigt som klubben visar många tecken på sönderfall p g a minimal demokrati. Det påminner om Nord-Korea.

 
Ingen bild

Gunilla

3 augusti 2010 19:09

Sant är det, NORDKOREA! Vi gamla dör undan och då har karriäristerna julafton.Liksom busslastdemokraterna.Man bryr sig inte om att få fram bra hundar, man skall bara ha makt... och så MH MH MH är det enda som gäller.Mantrat är RÄDSLOR. Väldigt poppis nu att slänga sig runt med det ordet. PINSAMT är det... inte 17 fick man fram bättere brukshundar med MH... VSB efter 20 års MHtvång för registrering i SKK. MH skulle vara en beskrivning men nu kallar till och med de som håller på MH för test... man testar nämligen skottfasthet... På skottet skall den testade hunden ha 1 annars så anses hunden inte hålla avelskvalitet...Sedan så är det visst viktigt med rädslor... rädslor och rädslor.Man glömmer allt annat och struntar i rasstandarden för övrigt. Finns väl ingen hund som är av rasstandardkvalitet sopm är rädd? Att det inte satsas på bastarder i stället? Dessutom har det visat sig att fler och fler hundar KOD A rapporteras, bra resultat av MH kanske?
OJ OJ OJ. Nu kommer snart den berömda uppfödningen Collie Community..,. VILKA stjärnor som kommer att födas fram där, OM det kommer fram något... de som håller i den så kallade Collie Communityn är inte precis kända för seriös uppfödning, snarare tvärtom...om detta kunde vi läsa i HS förra sommaren. Dessutom så hatar de sin egen ras, den är nämligen inte bara dålig mentalt utan ful också om den inte har ståöron och tunn benstomme och dålig päls... ja jösses... Rasstandarden förkastas och förhånas.SÅ seriöst så... det är skrattretande om det inte vore så sorgligt... Tur det finns kvalitetsuppfödare som håller fanan högt och som i generation efter generation får fram underbart rastypiska hundar, måtte de få Hamiltonplaketten! Jag tänker på många men speciallt på kennel Bermarks och kennel Steadwyn.

 
Ove Josefsson

Ove Josefsson

4 augusti 2010 09:01

Ett änn större problem är att samma personer som annmält M:L: själva säljer hembränt på lägret i klubben för att finansiera lägret, men det ser det ut som att Sbk inte bryr sig om utan ser mellan fingrarna med
trots påpekande från flera håll. Trots att fler dör av det varje år, mer än att bli kallad småfitta.

http://Äldre i gården

 
Ingen bild

Anita

4 augusti 2010 09:17

Än en gång och nästan ständigt har svaren glidit från själva saken
INGEN ska kalla NÅGON för småfittor.

 
Ingen bild

Gammal i gården

4 augusti 2010 10:14

Det är självklart att ingen ska kallas småfitta. Eller gubbjävel, surkäring, aphjärna, kukhuvud m m. Nu är det fritt fram att anmäla ALLA, även kvinnor, för förlupna uttalanden flera år tillbaka. Ett utmärkt sätt att bli av med stora delar av funktionärskåren. Alla ska väl behandlas lika.
Marunga gjorde två fel. Ett var att säga ordet, det andra att vara ärlig och erkänna sitt fel.

 
Ingen bild

Gudrun

5 augusti 2010 09:32

Men straffet måste väl stå i proportion till "brottet"!! Det är klart att glåpord/könsord osv är förkastligt, men tonen inom SBK har ju ofta varit tämligen rå... Det finns nog många som borde tänka till och att SBK tar itu med den interna kulturen är naturligtvis bra. Men sättet!!
Att skapa rädsla inom en organisation leder knappast till något gott. Dom eftertänksamma sansade personerna - dom som kanske behövs mest för att få en annan tingens ordning inom organisationen - dom sticker.
Vad händer sen?

 
Lothar Marunga

Lothar Marunga

5 augusti 2010 10:53

Eftersom det är jag som menas, vill jag yttra mig. Saken har gått helt ur händerna. Det började med att Fredrik Bjurklint inte fick bedriva träning på klubben. Efter div. divideringar skulle det gå bra att på prov få träna på fredagkvällar. Under hela tiden har jag försvarat Fredriks rätt att träna på sin hemmaklubb som vilken annan medlem som helst. Fredrik är en prydnad för sporten som med bra träningsmetoder lyckades vinna VM för Rottweiler 2007. Tyvärr var det ingen i klubben som förstod vilken oerhörd satsning det innebär att ligga på den höga nivån, och mkt motstånd kom från personer som aldrig tävlat bruks.
Som klubbens äldsta aktiva medlem har jag upprepade gånger försökt få en lösning till stånd, men styrelsen har varit helt avvisande.
Därav eskalationen.
/Lothar

http://www.marunga.eu

 
Maria D

Maria D

7 augusti 2010 09:13

Lothar, du har uttryckt dig på ett synnerligen plumt sätt och förtjänar ett år avstängning. Man får tänka, men inte säga så. MEN att stänga av dig som funktionär på livstid är inget annat än maktmissbruk.

http://www.meringa.se

 
Ingen bild

Jehova

6 november 2012 06:38

Ja du Lothar,du är en filur,så enkelt är det .

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards